Харчова промисловість має багато галузевих особливостей – Molykote G-4500 4500.
Ця промисловість повинна супроводжуватися:
- максимальною продуктивністю
- забезпечувати якість харчових продуктів, а саме виключення можливості їх забруднення, у тому числі мастильними матеріалами.
Першорядна та фундаментальна складова будь-якого підприємства харчової промисловості – гарантія безпеки продуктів для споживача.
Так як мастила та робочі рідини, що використовуються в харчовому виробництві, теоретично можуть вступати в контакт з продуктами.
З цього випливає що харчові мастила повинні відповідати жорстким вимогам щодо:
- запаху
- смаку
- кольору та токсичності.
Харчове мастило Molykote G-4500 FM застосовується у:
- убудівлях, пов’язаних з переробкою продуктів харчування (міксери, двигуни, конвеєри, холодильне обладнання, пакувальні машини)
- багатьох інших галузях харчової промисловості
- у сферах, де бажано використання білого мастила (виробництво меблів, інструментів, фототехніки та оптичного обладнання, приладобудування).
Зокрема, використання високоефективного багатофункціонального мастила Molykote G-4500 на заводі з м’ясопереробки успішно вирішило проблему підтримки хорошої продуктивності у сфері виробництва харчових продуктів, а також попередження забруднення продукції.
Мастильний матеріал Molykote G-4500 на синтетичній основі має ряд позитивних властивостей, що вигідно відрізняють його від інших продуктів:
- можливості багатоцільового застосування;
- широкий діапазон експлуатаційних температур;
- широка сумісність із матеріалами;
- стійкість мастильного шару;
- відповідність вимогам нормативу FDA (Управління контролю харчових продуктів та ліків США) № 21 CFR 178.3570; реєстрація у NSF категорії H1 за ступенем допустимості випадкового контакту з їжею.
Поєднання матеріалів пари тертя
- Метал – метал
- Метал-пластик
- Метал – еластомір
- Пластик – пластик
- Пластик – еластомір